3-in-1 Verwarmen, koelen en Ventileren

Comfortabel wonen op het hoogste niveau heeft met veel factoren te maken, waaronder een gezond binnenklimaat. Climalevel Nederland is onze partner en de specialist in geïntergreerde en duurzame klimaatsystemen. Zo'n systeem zorgt voor een totale klimaatbeheersing in huis of kantoor. Het is een compleet systeem waarin ventilatie, koeling en verwarming op de meest innovatieve manier wordt gecombineerd. Hierdoor is het binnenklimaat perfect in balans. Eën systeem met 3 toepassingen. TripleVox is een doorontwikkeling van het systeem dat geschikt is gemaakt voor de renovatie, via de wand en/of de vloer. 

ClimaLevel is graag betrokken bij het gehele bouwproces. Tijdens de bouw zijn wij dan ook vaak aanwezig bij de bouwvergaderingen. Door middel van heldere en duidelijke communicatie zorgen wij ervoor dat het proces goed verloopt en uw eindresultaat optimaal is

Een optimale en gebalanceerde gevoelstemperatuur

Verwarmen was nog nooit zo eenvoudig; het systeem verwarmt namelijk op een unieke manier, waarbij twee manieren samenwerken aan een optimale en comfortabele gevoelstemperatuur in uw nieuwbouwwoning of bedrijfspand. Enerzijds wordt uw nieuwbouwhuis verwarmd door stralingswarmte van de vloerverwarming, anderzijds door de convectiewarmte, waarbij lucht stroomt door holle bodemelementen. Het systeem maakt gebruik van een warmtepomp en WTW-Unit (warmte-terugwin-unit). 

Door de lage snelheid waarmee de verwarmde lucht via designroosters de ruimte in komt, is deze geruisloos en niet voelbaar. Deze designroosters worden geplaatst voor ramen of glaspuien, waardoor er geen koudeval optreedt en de traditionele, logge en stoffige radiatoren en convectorputten niet meer nodig zijn.

Energiebesparing zonder minder te verwarmen?

In tegenstelling tot de conventionele verwarmingssystemen, waarbij de bedrijfstemperatuur al snel oploopt tot 50 à 70 graden Celsius, dit systeem heeft voldoende aan een gemiddelde van 28 graden Celsius.

Dit heeft een direct effect op de stookkosten omdat er minder warmte nodig is. Een absolute rendementsverbetering waarbij de energiebesparing op uw stookkosten kan oplopen tot wel 70%! 

Het Climalevel systeem zorgt voor minder energieverlies en mag dus met recht hét duurzame verwarmingssysteem voor nieuwbouw genoemd worden. 

De duurzame verwarmingssystemen van ClimaLevel is met name geschikt voor nieuwbouw woningen en kantoren, waar luxe, comfort en architectonische vrijheid elkaar ontmoeten. De ClimaLevel verwarmingssystemen zijn altijd maatwerk. In elke nieuwbouwproject wordt gekeken naar de beste oplossing en het optimale rendement. 

Download
Brochure Climalevel
ClimaLevel-Brochure_2018.pdf
Adobe Acrobat document 1.2 MB

Koelen met vloerverwarming

Het ClimaLevel systeem is méér dan alleen een vloerverwarming. ClimaLevel kan namelijk óók koelen, zonder gebruik te maken van energieverslindende en lawaaierige airco’s. Door koud water door de vloerslangen te laten lopen, koelt de vloer en de ventilatielucht af. Zo kunt u dus duurzaam koelen met uw vloerverwarming. Door deze toepassing kan de ruimte tot wel 10°C lager zijn dan de buitentemperatuur. Tijdens de hittegolven in Nederland blijft het in onze referentiepanden heerlijk koel met binnentemperaturen van 21 tot 23°C. Wij leveren met ons klimaatsysteem volledig maatwerk in koelsystemen.

Bent u op zoek naar een geschikte oplossing om uw nieuwbouwproject te koelen met vloerverwarming? Dan is ClimaLevel koeling voor u de meest comfortabele, duurzame en energiezuinige manier van koelen. Koelen zonder aircosysteem, dat is de toekomst! 

Gezonde lucht, comfortabel wonen met een ClimaLevel systeem

Een duurzaam ventilatiesysteem van ClimaLevel is een steeds vaker voorkomende oplossing in nieuwbouwhuizen. Vroeger waren huizen niet goed geïsoleerd en door kieren en gaten kon voldoende frisse, vaak koude, lucht naar binnen. Tegenwoordig zijn woningen steeds beter, bijna luchtdicht, geïsoleerd, maar dat vraagt wel extra aandacht voor een goede ventilatie in huis.

In een ruimte die niet of onvoldoende geventileerd wordt, ontstaat langzaam een tekort aan zuurstof en een teveel aan koolzuurgas CO2 . Mensen ademen immers zuurstof in en koolzuurgas (CO2) uit. Slechte ventilatie in huis is een belangrijke veroorzaker van allergische reacties als benauwdheid, hoofdpijn en zelfs astma. Vooral kinderen zijn daar extra gevoelig voor. Cruciaal is dat uw woning permanent wordt geventileerd. Dag en nacht, zonder onderbreking.

Sick Building Syndrome

Niet alleen de ventilatie in huizen is iets om nauwlettend in de gaten te houden. Het binnenklimaat en de luchtkwaliteit van kantoorgebouwen en klaslokalen is namelijk ook zorgwekkend en kan leiden tot het zogenaamde 'sick building syndrome'. Een lage luchtkwaliteit wordt onder andere gekenmerkt door een hoge concentratie CO2. Deze hoge concentratie CO2 kan bijvoorbeeld leiden tot concentratiestoornissen en klachten zoals hoofdpijn of vermoeidheid. Zonder voldoende ventilatie kan dit leiden tot gezondheidsklachten en een hoger ziekteverzuim (iets wat natuurlijk niet wenselijk is voor uw bedrijfsvoering). 

Het ‘ sick building syndrome ’ kreeg bekendheid tegen het einde van de vorige eeuw. De ventilatiesystemen met luchtbehandeling raakte namelijk veel sneller vervuild dan werd gedacht. Door gebrek aan, of uitgesteld (filter-)onderhoud werden gebouwen als ziekmaker ervaren.

Download
Brochure PrOxygen
PrO²xygen leaflet.pdf
Adobe Acrobat document 386.0 KB

Gebalanceerde ventilatie in huis of op kantoor

Met het systeem van ClimaLevel wordt een gebalanceerde ventilatie in huis gegarandeerd en is een gezonde comfortabele leefomgeving gewaarborgd. Zo hygiënisch, dat het zelfs geschikt is voor CARA patiënten en verzorgingstehuizen en ziekenhuizen.

Vanzelfsprekend kost ventileren energie. Dankzij de toepassing van het principe van een warmte-terug win-systeem in combinatie met het ClimaLevel systeem, wordt dit energieverbruik drastisch beperkt. Door het overdragen van warmte in de winter en koelte in de zomer aan de verse, binnenkomende buitenlucht, wordt met een minimum aan energie een goede ventilatie van uw nieuwbouwproject gegarandeerd.

Het nieuwste ventilatiesysteem van ClimaLevel is PrOxygen. Dit systeem is ontwikkeld als toevoeging op bestaande klimaatinstallaties van Climalevel.

Download
Voordelen van Climalevel
Wat zijn de voordelen van het ClimaLevel
Adobe Acrobat document 129.5 KB

Veelgestelde vragen over het ClimaLevel systeem

Hoe werkt het ClimaLevel systeem?

In de ClimaLevel elementen worden verwarmingsslangen gedrukt waardoor het water stroomt. Onder de elementen stroomt verse ventilatielucht afkomstig van de ventilatiekast. De ventilatielucht neemt door convectie warmte op en stroomt vervolgens verwarmd via designroosters de ruimte in. 

 

Wat is de opbouwhoogte van het ClimaLevel systeem?

Het ClimaLevel systeem heeft een totale opbouwhoogte van 125 mm. Dit bestaat onder andere uit: ClimaLevel hollebodem elementen, luchtkanalen, isolatielagen en verwarmingsslangen.  

 

Uit welke overige componenten bestaat het ClimaLevel systeem?

Naast de ClimaLevel elementen bestaat een ClimaLevel installatie uit de volgende componenten:

  • Energiebron: een warmtepomp of CV-ketel;
  • Gebalanceerde ventilatie (W.T.W. unit);
  • Regeling per ruimte.

Is het ClimaLevel systeem alleen geschikt voor nieuwbouw?

Nee, dat hoeft niet! Er dient alleen rekeningen worden gehouden met 125 mm opbouwhoogte. Heeft u niet de vereiste opbouwhoogte? Kijk dan eens naar de dunnere variant: TripleVox. Naast de vloersystemen bestaan er ook wand- en plafondsystemen waarbij hoog comfort wordt gegarandeerd.   

 

Vergt het ClimaLevel systeem veel onderhoud?

Het ClimaLevel-systeem vraagt in tegenstelling tot andere klimaatsystemen weinig onderhoud. Een jaarlijkse controle volstaat. Geen spannende dingen, geen onverwachte kosten, geen storingen. Onze intern opgeleide monteurs zijn gecertificeerd om ook onderhoud te plegen aan eventuele meegeleverde randapparatuur. De warmtepomp/cv-ketel vragen het normale onderhoud. De ventilatiekast is voorzien van filters die wel regelmatig vervangen dienen te worden, afhankelijk van de aangezogen buitenluchtvervuilingsgraad. Uw installateur zal daarvoor een onderhoudsdienst aanbieden. 

 

Wat kost het ClimaLevel systeem?

Een ClimaLevel systeem is voor ieder huis anders. Daarom is het erg lastig om bijvoorbeeld een prijs per vierkante meter te bepalen. Wanneer u bouw- of plattegrondtekeningen beschikbaar heeft, maken wij graag een vrijblijvend investeringsvoorstel.