Surface Power HONE

Surface Power Hone is een revolutionair zonnecollector systeem dat daglicht via Nanotechnologie omzet in bruikbare warmte in een buffervat. Dit gepatenteerde systeem is uniek in de wereld en absoluut koploper in zonne-energie dat ook in de winter werkt. Eindelijk een systeem waarbij de zonne-energie kan worden omgezet naar verwarming en warmwater in woning of bedrijven in bestaande en nieuwbouw. De installatie kan op een bestaande cv-ketel met radiatoren of vloerverwarming worden aangesloten. Hierdoor kan en nu echt worden bespaart op de gasrekening!

Nu ook verkrijgbaar met Subsidie via de overheid.

 

Review eigenaar:
 
“Mijn doelstelling is om mijn huis zoveel mogelijk energie neutraal te maken”. Voor mijn elektriciteitsverbruik was dit vrij simpel te realiseren door het plaatsen van voldoende zonnepanelen. Voor het gasverbruik, doorgaans een veel grotere energie post dan elektra, was dit veel moeilijker. Ons huis is vrij groot, bewoond door 5 personen, en was al voldoende goed geïsoleerd. Ik had me al goed georiënteerd op aardwarmte en luchtwarmte pompen. Maar het besparingspotentieel was wat mij betreft nog te beperkt. Een bevriende architect wees me op het Hone Surface systeem. De kenmerken van dit systeem spraken me direct aan. Vooral de technologie waardoor gewoon daglicht al voldoende is voor een mooie energie opbrengst. Het systeem is in februari van dit jaar geïnstalleerd. 8 panelen en een buffervat van 250 liter. Het werkt wat mij betreft spectaculair. Zelfs op een erg bewolkte kille voorjaars dag warmt het buffervat op tot 50 a 60 graden. Het systeem voedt zowel mijn heet water als de verwarming. Op basis van de eerste verbuikscijfers verwacht ik ca 60 % of meer van mijn gasverbruik te kunnen besparen. Maar bovenal is het lekker om ‘s ochtends onder een douchestraal te staan die verwarmd is door de oneindige energie van de zon.  Bekijk de installatie online via deze link.

 

Video Surface Power Hone

Deze collectoren brengen een buffervat tot wel 95°C, waardoor je er ook mee kan verwarmen op de bestaande cv-installatie. Een buffervat van 250 of 300L al genoeg voor een woning. Standaard zonnecollectoren komen vaak niet hoger dan 60-70°C. 

 

Zelfs in de winter halen ze nog meer dan een traditioneel zonnecollector systeem in de zomer. Het is echt bizar en natuurlijk fantastisch. Wij hebben al een werkend systeem op de zaak met 5 collectoren en een buffervat van 250L. U kunt de installatie bij ons komen bekijken op de zaak. 

 

Opbrengsten per m2 omgerekend naar kWh:

• Standaard zonnecollector: 200 kWh per m2 per jaar.

• Beste zonnecollectoren: 300-350 kWh per m2 per jaar

• Zonnepanelen (elektrisch) 200 kWh per m2 per jaar 

• Surface Power HONE zonnecollectoren: 1.000 kWh per m2 per jaar!!!

 

Meer info: www.surfacepower.eu

Afmetingen collector ±125x165cm en een buffervat ±60x60x200cm. Standaard voor een woning 6-8 collectoren, prijsindicatie voor ondersteuning met verwarming € 9.000 – 12.000,00 all-in. 

 

Besparing is wel sterk afhankelijk van de opbrengst per paneel en hoeveel energie er direct kan worden in de woning voor verwarming en warmwater. Het is een maatwerk oplossing, maar cijfers in Nederland tonen al aan dat het via de gasrekening terugverdient kan worden tussen de 7-10 jaar. Er zijn installaties die meer dan 150-200m3 gas besparen per collector per jaar. 

 

Het is een systeem dat je gasrekening met 50-60% naar beneden kan brengen voor standaard installaties en kleine installatie tot wel 80%. 

Opbrengsten in kWh in vergelijking met de beste zonnecollectoren van de concurrent in de laatste 15 maanden. 

Conclusie: Bewijs, geen beloften! (Proof, not Promises!)

 • Gemakkelijk te installeren & deskundigheid verzorgt door installateur
 • Meest effectieve Vrije energie opwekking
 • Waardevolle Garanties
 • Bewezen rendement gecertificeerd
 • Voldoet wereldwijd aan alle wettelijke voorschriften
 • Snelle terugverdientijd van uw investering
 • Gratis Centrale verwarming & heetwater
 • Bespaar echt op de gasrekening!
 • Live en gratis Data monitoring en bewaking.

Schema van een installatie

Technische verschillen:

 • HONE systemen halen een hoger energierendement door gebruik te maken van het brede daglicht spectrum. Het systeem is ontworpen om zelfs in slecht weersomstandigheden hoge prestaties te bereiken. Dit wordt mogelijk gemaakt door unieke NANO-materialen die op microscopisch niveau werken.

 • HONE systemen kunnen zelfs in de wintermaanden hoge watertemperaturen bereiken. Het levert u dus warmte wanneer u het systeem het meest nodig heeft.

 • HONE systemen genereren gemiddeld vele malen meer thermische energie dan de nu bekende zon thermische systemen. Zelfs bij lage buitentemperaturen kan een HONE systeem water temperaturen bereiken van 95°C.