Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw. Het heeft dan ook veel voordelen. Wij zijn ervan overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft. Een warm onthaal voor elk huis.

Voordelen vloerverwarming

Zuiniger en dus kostenbesparend: Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimtetemperatuur bij vloerverwarming één tot twee graden lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Dat vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent. In combinatie met een Hr-ketel stookt u nog eens 10 tot 15% zuiniger ten opzichte van conventionele (hoge temperatuur) systemen door de lagere stooktemperaturen.

  • Veiliger: Geen gevaar voor stoten of branden aan radiatoren
  • Gezonder: Betere handhaving van de luchtvochtigheid. Minder stofcirculatie en minder kans op huisstofmijt.
  • Praktischer: Meer ruimte door het ontbreken van verwarmingselementen.
  • Comfortabeler: Doordat vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat, wordt het als aangenamer ervaren. Gelijkmatige verdeling van de warmte benadert het dichtst het ideale verwarmingsgevoel. Geen last van luchtcirculatie, tochtverschijnselen of de onaangename geur van verbrand stof door hoge, plaatselijke temperaturen die bij radiatoren en convectoren wel kunnen optreden.
  • Hygiënischer: Geen lastige hoeken om schoon te maken.
  • Mooier: Geen ontsierende leidingen, radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen.

 

Laag Temperatuur Verwarmingssysteem

Vloerverwarming is een zogenaamde Laag Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV). Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoertemperatuur die lager is dan 55°C. Hr-ketels halen bijvoorbeeld alleen hun hoge rendement als zij niet boven deze aanvoertemperatuur komen. Warmtepompen, zonneboilers en andere alternatieve warmte opwekkers zijn zelfs nauwelijks toe te passen als er temperaturen boven de 55°C nodig zijn en gaan bovendien beter presteren als de gewenste aanvoertemperatuur nog verder kan dalen. Aangezien dit soort verwarmingsinstallaties in de toekomst steeds meer toegepast zullen worden, zijn wij er van overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft.

 

Bestaande bouw vloerverwarming infrezen

In de bestaande bouw is het vaak lastig om vloerverwarming aan te leggen, omdat er onvoldoende hoogte is. Een goede oplossing hiervoor is om de vloerverwarmingsbuis in de afwerkvloer in te frezen. Dit is relatief eenvoudig voor ons en u hebt de ideale verwarming.

JOCO Benelux vloerverwarming

Er zijn talloze fabrikanten met elk hun specifieke kenmerken en prijzen. Wij hebben inmiddels ruime ervaring met JOCO Benelux. Zij hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding plus de ervaring en de producten in huis voor elk type vloerverwarming. Handig, omdat elke vloeropbouw anders is. Wij kunnen u adviseren, zodat u het beste resultaat voor uw woning behaalt.
Meer info: www.jocobenelux.nl