Zonneboiler

De slimste en compactste zonneboiler met een reuze prestatie en ook nog betaalbaar. Meer dan de helft van je energiekosten voor warm water besparen als je kiest voor een zonneboilersysteem. Bovendien spaar je de natuur omdat je de zonne-energie gebruikt in plaats van fossiele brandstoffen (bron; milieu centraal Nederland). 

 “ U kunt ruim € 200,- gas besparen met een zonneboiler ” 

 

Iedereen een zonneboiler op z’n dak

Een zonneboiler op je dak gebruikt warmte uit zonlicht om leidingwater te verwarmen. Het opgewarmde water wordt verzameld en aan de bestaande cv-ketel gekoppeld. Hierdoor zal de ketel minder gas gebruiken om je douchewater op te warmen. 

 

Hoe werkt zonnewarmte? 

In Nederland bestaat 40% van het licht uit direct zonlicht en 60% uit diffuse straling. De zonnecollector met vacuümbuizen is speciaal ontworpen om het zonlicht en straling om te zetten in warmte. Afhankelijk van het dagelijkse verbruik en de spreiding kan een zonneboiler 50-60% van je warmwaterbehoefte besparen.

Zo werkt de zonneboiler

De Solesta zonneboiler werkt volgens het doorstroomprincipe. Kort geschetst wil dit zeggen dat de zonneboiler in de koudwaterleiding wordt geplaatst wordt en dat het koude water wordt (voor)verwarmd voordat het aankomt in de bestaande verwarmingsinstallatie. Wanneer de zon schijnt, start de pomp van de zonneboiler en wordt er koud water vanuit het buffervat naar de verdeler van de vacuümbuizen gepompt.

 

Door het opwarmen van de vacuümbuizen wordt het water in de verdeler opgewarmd tot ±90°C. Het hete water loopt dan terug naar de zonneboiler waar het zijn warmte afgeeft aan het water in het buffervat. Dit alles gebeurt in een gesloten circuit. Wanneer er nood is aan warm water zal het koude sanitair water eerst door het buffervat lopen waar het (voor)verwarmd wordt (tot zelfs ±70°C). Dit gebeurt door het water in het buffervat via een warmtewisselaar. Vervolgens komt het water aan in de bestaande verwarmingsinstallatie. Deze hoeft enkel nog maar bij te verwarmen of zelfs helemaal niets meer doen.

Economisch en Ecologisch

Er zijn verschillende zonneboilersystemen op de markt van verschillende fabrikanten die technologisch als prijstechnisch vaak ver uit elkaar liggen. De Solesta zonneboiler is de ideale oplossingen tussen energieopbrengst en prijs. Het is een zeer compact en lichtgewicht systeem en zeer eenvoudig om te installeren. Er zitten minimaal aantal onderdelen in om de kans op storingen te reduceren tot 0, geen onderhoud en daardoor ook betaalbaar.

  • kwaliteit; 10 jaar garantie op het volledige systeem
  • onderhoudsvrij
  • leegloopsysteem (geen bevriezingsgevaar)
  • eenvoudige en snelle installatie
  • geschikt voor bestaande bouw
  • duurzame kwaliteitsmaterialen

OEG Zonneboilers voor verwarming en tapwater

 Een OEG-Solarsysteem levert gegarandeerd een extra besparing op de energiekosten .... elke maand opnieuw!
Kwaliteit, prestatie en energie-efficiëntie moeten bij de planning van een Solarsysteem altijd op de eerste plaats staan. U
heeft de mogelijkheid om onze systemen aan te bieden met tot 20 jaar fabrieksgarantie.

Profiteer van de grote verscheidenheid aan OEG Solarpakketten waaronder onze markt leidende 4flex heatpipe systemen.

Het zonneboiler systeem van OEG is zeer uitgebreid en is te leveren in de volgende varianten

  • Het 2Plus systeem is leverbaar met meanderabsorptie als opdak systeem.
  • Het 4Plus systeem is leverbaar met meanderabsorptie en harpabsorptie in de volgende varianten opdak, indak, platdak en gevelmontage.
  • Het 4Flex systeem is een heatpipe systeem en is leverbaar als opdak, platdak en gevelmontage systeem.

De OEG zonneboiler pakketten zijn complete pakketten inclusief alle toebehoren om de set aan te sluiten op de collectoren en uw CV ketel. Met een hoog rendement is uw terugverdientijd laag en heeft u een slimme investering in huis. De OEG zonneboiler is leverbaar als 200, 300, 400 en 500, 800 en 1.000 liter variant met op dak, in dak en plat dak zonnecollectoren en heatpipe systeem. Dus ook voor uw situatie is een OEG solarsysteem.

Op deze installaties zijn ook ruime subsidies via de RVO beschikbaar. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Download
Brochure OEG Zonnecollectoren
Informatie over zonneboiler van OEG
OEG Solarbrochure.pdf
Adobe Acrobat document 9.1 MB
Download
Subsidie overzicht OEG zonneboilers 2017
Overzicht subsidies 2017 voor zonneboilers OEG
RVO-Subsidiepakketten - Eindgebruiker 20
Adobe Acrobat document 15.5 KB