Service en onderhoud CV ketels

Wij vinden dat een cv-ketel elk jaar een onderhouds- en controlebeurt nodig heeft. Een combiketel wordt elke dag gebruikt voor warmwater of verwarming. Als de ketel goed onderhouden wordt en goed is afgesteld, zorgt dat voor:

  • zuiniger stoken, besparing energiekosten.
  • betrouwbaarder, weinig storingen.
  • langere levensduur.
  • veilige installatie en voorkomen lekkages en onnodige reparaties.

Storing aan de CV

Als de cv-ketel het niet doet, controleer dan eerst:

  • waterdruk van de installatie.
  • druppende warmwaterkraan.
  • thermostaat hoog genoeg staat.
  • radiatorkranen niet dicht staan of u de ketel kunt resetten.

Anders kunt u onze eigen service dienst bellen, 7 dagen per week voor storingen en noodgevallen op tel: 0512 – 518436.

Geef dan altijd de storingscode door (indien bekend) aan de monteur die dienst heeft. 

 

Bij gaslucht moet u voorzichtig zijn. U kunt dan het beste een installateur waarschuwen, de ramen open zetten en de hoofdgaskraan dichtdraaien. Het is altijd verstandig om voor de cv-ketel een onderhoudscontract af te sluiten, zo voorkomt u onnodige reparatiekosten en gaat uw ketel langer mee. 

 

Wij hebben een standaard servicecontract, hiervoor komen we elk jaar langs en hebt u recht op een gratis storing per jaar, excl. materiaalkosten. Vraag ons naar de voorwaarden, want we hebben niet alle merken in onderhoud. 

 

Reparaties

Cv-ketels hebben net als auto’s slijtende onderdelen die af en toe vervangen moeten worden. Bent u hier tijdig bij, dan vallen de kosten vaak mee of vallen ze soms nog onder fabrieksgarantie. Zonder onderhoud aan de ketel heeft u geen recht op garanties. Voorkomen is beter dan genezen! Gemiddeld gaat een cv-ketel 12-15 jaar mee voordat deze wordt vervangen. De betere ketels gaan soms wel 20 jaar mee.

 

Vervuiling in installatie

In bijna alle verwarmingsinstallaties komen vuildeeltjes voor en dat zijn met name ijzerdeeltjes in het water, magnetiet. Deze deeltjes komen van de stalen leidingen of de radiatoren. Deze deeltjes kunnen voor grote problemen zorgen en zeker voor de nieuwe cv-ketels met een magnetische pomp (alle A-label pompen). De deeltjes hopen zich op bij de pomp, hierdoor wordt de opbrengst van de pomp stukken minder en kan de pomp zelf stuk gaan en dat valt niet onder de garantie van de fabrikant. 

 

De SpiroTrap MB3 is een uiterst effectieve vuilafscheider die op zeer krachtige wijze zowel magnetische als niet-magnetische vuildeeltjes uit cv-installaties verwijdert. De SpiroTrap MB3 onderscheidt zich vooral door de innovatieve, afneembare magneet aan de buitenzijde van de vuilafscheider. De magneet bevat een unieke, veldversterkende technologie.

 

Meer info: www.spirotech.nl